dissabte, 20 de setembre del 2014

Canviarem la història!!!



El proper divendres 26 de setembre, a l'Arcada Espai Obert (c. Nou, 85), es celebrarà la propera assemblea oberta del procés de construcció d'una plataforma unitària d'esquerres al Vendrell. Un camí que es va començar a recórrer fa mesos, sinó anys.

Convocada per les assemblees vendrellenques de la CUP, EUiA i el Procés Constituent, l'acte de divendres vinent es centrarà en debatre, i aprovar si s'escau, quin ha de ser el format d'aquesta candidatura, com s'ha d'organitzar i quins han de ser els eixos programàtics de cara a les municipals de 2015. Tothom qui ho vulgui pot venir a participar, opinar i votar.

De la mateixa manera que, a nivell català, la mobilització popular al carrer ha estat la que ha forçat al Parlament de Catalunya, i al govern de la Generalitat, a assumir el dret a decidir com a reivindicació primordial i irrenunciable, la dinàmica negativa a nivell local es podrà canviar en funció del grau de mobilització i participació dels vendrellencs i vendrellenques.

Hem d'acabar amb El Vendrell que encapçala les estadístiques catalanes d'atur i endeutament municipal, amb El Vendrell on manca la transparència i la cohesió social, amb El Vendrell controlat pels de sempre i al servei dels de sempre, on el benefici es privatitza i la pèrdua es socialitza, amb El Vendrell que fa de l'especulació el seu motor econòmic (i així ens va!) i on el racisme i l'extrema dreta s'escampa com una taca d'oli.

Hem d'aconseguir que el poble torni al poble. Un municipi sostenible, participatiu i intercultural on la seva gent i entitats esdevinguin motor i benzina, cor i cervell.

La història no la canviarem ni la gent de la CUP, ni la d'EUiA, ni la del Procés Constituent. No la canviarà tampoc cap messies. Tampoc ho aconseguirem simplement opinant des de Twitter, Facebook, blogs, o parlant amb les amistats de com de malament marxen les coses. No canviarem res únicament anant a votar cada quatre anys.

Totes aquelles persones que, tot i els matisos, compartim una mateixa visió de com a ser El Vendrell ens hem d'implicar i “emmerdar”. Només lluitant i treballant colze a colze, tots i totes i des de baix, aconseguirem el canvi.

Crec, sincerament, que aquesta plataforma unitària de l'esquerra municipal és, a dia d'avui, pot esdevenir l'eina de transformació social més important que existeix a la nostra vila. Mai diferents organitzacions polítiques havien decidit treballar conjuntament, deixant de banda les possibles diferències per tal de centrar-se en els problemes col·lectius dels vendrellencs i vendrellenques. Ens trobem, doncs, davant una oportunitat històrica.

Una plataforma que no ha de ser únicament una candidatura electoral, sinó que pretén ser quelcom que perduri en el temps per tal d'esdevenir una alternativa real a l'oligarquia local. Un projecte que ha de continuar enfortint-se, amb la participació i implicació no únicament d'altres organitzacions i/o partits polítics, sinó sobretot d'entitats i associacions de la vila i de tota la gent del municipi que vol que un altre El Vendrell sigui possible.

La gent del Vendrell tindrem, en els propers mesos, dues votacions vitals que marcaran el nostre futur. El 9N decidirem, en part, què volem ser com a nació, i el maig de l'any vinent, què volem ser com a poble. En ambdós casos podrem optar per votar continuisme, i que res canviï, o votar rupturisme per tal que canviï tot.

I acabo us deixo la lletra d'una de les cançons del grup de música penedesenc Inadaptats, que considero que tot i els anys és més vigent que mai:

Passen els anys hem de saber el que fer: no caure al parany de
les jerarquies!
si el passat ja ens va dividir, això és l´estratègia del nostre
etern enemic

davant d'ell no hem de tenir por, les nostres pors són el que
el fan fort
Unitat, lluitant, Països Catalans
obrers i pagesia fem forta la
revolta!!

Pas endavant per canviar la història
cal unitat per canviar la història

sagnant, cantant, canviarem la història
analitzant, canviarem la història


El capital torna a fracassar i davant d'això torna el feixisme
cada cop més policia als carrers, més retalls socials i fent lleis
més repressives

sempre busquem una solució, però cadascú pel seu cantó...
Parlem-ho aquí o no anem bé si et tenques a un cantó no aconseguirem
ser lliures!

Pas endavant per canviar la història
cal unitat per canviar la història
sagnant, cantant canviarem la història
analitzant, canviarem la història



I som els joves els que hem d´agafar el relleu
analitzant els errors del passat
preparem-nos, unim forces
i ningú no podrà aturar-nos!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada